Анте Шимунджа, Лудогорец
Снимка: ludogorets.com

Шимунджа: Ще направя Лудогорец по-силен

Задачата пред новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа е спечелването на титлата. Това обяви изпълнителният директор на зелените Ангел Петричев при представянето на треньора. Това се случи на старта на зимната подготовка на орлите.

„Щом имаме нов треньор е ясно, че нещата не са били цветя и рози. Най-разочароващо беше слабото ни представяне в групите на Лига Европа. Преминахме през много трудности, но се надяваме решението на всичко да бъде Анте“, каза Петричев.

„Нямам търпение да започнем да работим заедно. Анализирането е едно, но ежедневната работа съвсем друга. Говорихме дълго време с Лудогорец, нещата не се случиха толкова бързо. Това, което ме спечели, са амбициите на клуба, нивото на футболистите и техните възможности. Мисля, че мога да направя отбора по-силен и да отбележим прогрес“, каза Шимунджа.

Той добави, че Лудогорец се нуждае от още нови футболисти. Досега през зимата шампионите привлякоха Спас Делев, както и бразилеца Рик Джонатан.

„Дисциплина, здрава работа и амбиция. Това са трите принципа, на които ще разчитам. Не мисля, че е минус за мен, че дотук съм работил основно с местни кадри, а в Лудогорец има повече чужденци. ЦСКА е основният ни съперник за титлата. Не бива обаче да се фокусираме само върху тях. Има много силни отбори. Ние трябва да покажем, че сме най-добрите“, завърши Шимунджа.

Лудогорец обяви още, че досегашният треньор Станислав Генчев няма да остане в щаба на словенеца. Той напуска клуба.

- реклама -