Микаела Шифрин

Шифрин пропуска поне седмица заради коронавирус

Лидерката в Световната купа по ски алпийски дисциплини Микаела Шифрин се е изолирала след положителна проба за коронавирус. Това означава, че тя ще пропусне последните стартове за 2021 г., Вестта съобщи самата американка в социалните мрежи.

До края на годината има стартове в слалома и гигантския слалом в австрийския курорт Лиенц. Те са  утре и другиден. Трикратната носителка на Големия кристален глобус беше записана за участие.

„Чувствам се добре, но за съжаление имам положителен тест за COVID-19. Следвам протокола за изолация и ще пропусна двата старта в Лиенц“, написа Шифрин.

Все още не е ясно дали тя ще може да участва на 4 януари на слалома в Загреб. Това е първият старт за 2022 г.

Шифрин има три победи от началото на сезона. Двукратната олимпийска шампионка събра 750 точки за генералното класиране. Втора с 635 точки е италианката София Годжа. Тя обаче трупа много точки в скоростните дисциплини, а следващите шест старта са в техничните дисциплини. Шифрин завърши първа и втора в последните два старта. И двата бяха в Куршевел в гигантския слалом.

До олимпийските игри в Пекин има шест седмици. В последните седмици позитивни тестове за коронавирус дадоха още Лара Гут-Бехрами, Катарина Лийнсбергер и Алис Робинсън. По-рано днес позитивен тест обяви и полякинята Марина Гасиеница-Даниел.

- реклама -