Шифрин

Шифрин продължи серията си с победа в Загреб

Микаела Шифрин продължи доминация си в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Тя спечели слалома в Загреб и записа девета победа в 17 състезания от началото на сезона.

Шифрин отново беше без конкуренция в коронната си дисциплина. Тя натрупа солиден аванс още в първия манш – единствена преодоля трасето под минута – 59.70 секунди. Във втория манш американката даде втори резултат, като завърши с общо време 2:01.09 минути. Тя изпревари Петра Влъхова с 1.25 сек., а трета остана Венди Холденер.

23-годишната американка записа шеста победа в седмия слалом за сезона. Тя не успя да триумфира единствено в градския паралелен слалом в Осло на 1 януари. Тогава тя загуби финалната гонка с Влъхова.

Шифрин води във всички класации

В класирането за малката световна купа в дисциплината американката води с 680 точки. Тя има 100 точки аванс пред словачката. Трета, с 375 точки, е Холденер.

За Големия кристален глобус двукратната олимпийска шампионка има още по-сериозен аванс. Тя има 1214 точки, а Влъхова и Холденер са втора и трета със съответно 748 и 514 точки.

Шифрин

- реклама -