Микаела Шифрин
Снимка: twitter.com/fisalpine

Шифрин отново би, Крихмайер спечели в Бормио

Микаела Шифрин постигна втора победа за два дни в Земеринг. Вчера тя спечели първи гигантски слалом от година насам, днес го направи отново. Това е успех №79 нея за Световната купа и тя е само на три победи от рекорда на Линдзи Вон. И на 7 от Ингемарк Стенмарк.

За разлика от вчера днес Шифрин изоставаше след първия манш. В него най-добро време даде Лара Гут-Бехрами (Швейцария). Във втория обаче тя направи повече грешки и остана втора в крайното класиране на 10 стотни зад американката. Третото място е за италианката Марта Басино.

С днешната победа Шифрин увеличи аванса си в генералното класиране. Тя води със 775 точки, пред София Годжа (Италия 470) и Петра Влъхова (Словакия, 456). Влъхова, която вчера беше втора, днес завърши на седмо място.

В подреждането за малкия кристален глобус в гигантския слалом италианката Басино запазва водачеството. Тя има 300 точки, Шифрин е с 260, а Гут-Бехрами – с 252.

При мъжете Винсент Крихмайер постигна победа №14 за Световната купа, като спечели спускането в Бормио. Успехът е първи за него на пистата „Стелвио“. 31-годишният австриец изпревари с 0,40 секунди канадеца Джеймс Кроуфорд. Трети се нареди норвежецът Александер Аамод Килде. Марко Одермат се нареди на четвъртото място. Рекордьорът по победи на пистата в Бормио Доминик Парис (Италия) този път остана едва девети.

Одермат остава начело за Световната купа с 846 точки. На втора позиция е Килде с 585 точки. В битката за малкия кристален глобус в спускането Килде е начело с 405 точки, 99 пред Одермат.

- реклама -