Микаела Шифрин
Снимка: twitter.com/fisalpine

Шифрин не спечели, но пак счупи рекорд

Американската ски звезда Микаела Шифрин не успя да изравни общия рекорд от 86 победи в Световната купа. Тя завърши втора в слалома в чешкия курорт Шпиндлерув Млин. Това обаче ѝ беше достатъчно да вземе купата в дисциплината. Трофеят е седми в нейната кариера, нещо, което не е постигано от нито една друга скиорка. В подреждането за Малкия кристален глобус Шифрин има 785 точки. Холденер и Влъхова са с по 530 точки, но няма как да я застигнат, тъй като до края на сезона остават още два старта.

Иначе днес спечели германката Лена Дюр. Вчера тя остана втора, но днес взе първата си победа в слалома. 31-годишната Дюр даде второ време и в двата манша, но това беше достатъчно за успеха. Той е втори в нейната кариерата за Световната купа.

Шифрин водеше след първия манш, но във втория даде едва 14-о време. Така тя остана на шест стотни зад германката. Хърватката Зринка Лютич остана трета на 0.49 секунди след победителката.

27-годишната американка ще трябва да почака, за да стане рекордьор за Световната купа. Сега на дневен ред е световното първенство във френския курорт Куршевел. Световната купа ще бъде подновена чак на 25 февруари.

Иначе в генералното класиране за Световната купа при жените Шифрин води убедително с 1697 точки. Втора с 966 точки е Влъхова, трета – Лара Гут-Бехрами от Швейцария с 906 точки.

- реклама -