Шествието срещу нелегалните мигранти премина без инциденти

Без инциденти и задържани приключи протестът на националисти срещу нелегалните мигранти в столицата. Десетки се събраха близо до църквата „Света Неделя“ и поискаха държавата да се намеси активно и да прекрати престъпността, извършвана от бежанци.

Исканията на националистите са за закриване на домовете за бежанци у нас, транспортиране на нелегалните мигранти до държавите, от които са дошли и по-сериозни мерки на полицията в местата, където има струпване на чужди граждани, като района около „Лъвов мост“ в София и градовете в Югоизточна и Северозападна България, информира БНР. Преди близо месец участниците в протестите решиха да създадат и граждански патрули, които да обикалят именно такива райони.

Засилена престъпност има в района около Централна гара

Участниците в тазвечерното шествие извадиха данни за престъпления и за засилена престъпност в районите около Централна гара в столицата. Според тях автори на тези престъпления са нелегални мигранти, които са дошли в София.

Един от организаторите на тазвечерната проява Благовест Асенов съобщи: „Ние винаги имаме само една и съща цел, когато излизаме срещу нелегалните мигранти – да изчистим този район на „Лъвов мост“, защото това вече е симптом. Симптом за това, което ще стане с цяла България. Ние виждаме тук срастване на полиция, на политици, на всичко в едно. Ние сме си поставили за цел да изчистим „Лъвов мост“. Ако изчистим него, ще изчистим и България. Ако „Лъвов мост“ падне в ръцете на ислямистите, то значи, че ще падне и България“.

- реклама -