Шествие в София: Подкрепа за българската полиция

„Радев, оставка“, „Не искаме въстания“, „Подкрепа за българската полиция“. Това бяха част от надписите, които носеха хората, тръгнали на шествие от пилоните на НДК, предаде репортер на БГНЕС.

Контрапротестиращите бяха обявили за днес от 18ч. до пилоните на НДК, че ще започне мирен митинг шествие до пл. Света Неделя и обратно за изразяване на подкрепа за българската полиция! Искаме оставка на човека, който раздели народа на две – Румен Радев! Искаме съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война, като за това ще се подпишем под колективен сигнал до прокуратурата, съобщиха организаторите на протеста.

„В деня на Съединението искаме да изкажем подкрепа за българската полиция, ще поискаме оставката на разединителя на нацията Радев, и ще съберем подписи за сигнал до прокуратурата срещу подбудителите към граждански войни, въстания и метежи“. Това каза преди началото на проявата Веселин Георгиев. Той заяви, че вече са събрали към 650 подписа. „Миналия път, когато се събирахме тук, се подписвахме и сега ще продължим, и след празниците ще ги внесем вече в прокуратурата“, посочи той.

- реклама -