Иваново Русия експлозия битов газ
Снимка: ТАСС

Шестима загинаха при експлозия на газ в жилищна сграда в Иваново – Русия (ОБОБЩЕНИЕ)

Шестима загинаха, а осем са ранени след като част от двуетажна сграда в руския град Иваново се срути след експлозия, а под развалите останаха затрупани хора.
„Два етажа, два входа; взривът е на втория етаж. Под развалините може да има хора“, беше първоначалната информация на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.

Спасителната операция приключи

Спасителите са успели да извадят живи осем души, останали под развалините под частично рухналата сграда в руския град Иваново.
Под развалините са спасени осем души, двама са хоспитализирани, на двама е оказана помощ на място, 14 души са евакуирани“, заяви представител на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.
Експлозията в жилищната сграда е причинена от изтичането на битова газ.

Първата открита жертва на частичното срутане на жилищна сграда се оказа жена. Източник от силовите структури съобщава преди жертвата да бъде идентифицирана, че вероятно тя не е сред живущите в сградата, а е гостувала в нея. „Това е само версия“, уточни той.
След това спасителните екипи извадиха тялото на четиригодишно дете.

Издирвателно-спасителните действия завършиха, сега вече само се разчистват отломките“, каза източник. По думите му, под развалините няма повече пострадали хора.

 

- реклама -