жега, САЩ

Шестима, включително шампион от Супербоул, загинаха от жеги в САЩ

Необичайно горещото време причини смъртта на най-малко шест души в различни щати на САЩ, съобщи „CBS”, цитирана от РИА Новости.

Според канала, четирима души са загинали в Мериленд, един в Аризона и един в Арканзас. Освен това се съобщава, че топлината може да засегне до 200 милиона души в Средния запад и източния бряг на Съединените щати. Температурата през уикенда в тези райони може да се повиши над 32 градуса по Целзий, които на места ще се усещат като 45 градуса.

По-рано Федералната агенция за управление на извънредни ситуации FEMA предупреди, че около половината от жителите на САЩ са засегнати от „гореща вълна”. Беше отбелязано, че комбинацията от топлина и влажност може да създаде опасна ситуация. Агенцията припомни, че водещата причина за смъртните случаи, свързани с метеорологичните условия в САЩ, е топлината.

Единият от загиналите е шампион от Супербоул

Според полицията единият от починалите е Мич Петръс. Бившият играч от НФЛ беше само на 32 години. Той бе част от тима на Ню Йорк Джайънтс, спечелил Супербоул 2012-а.

Петръс е работил навън в Литъл Рок, Арканзас, когато е получил топлинен удар. Бил е откаран в болница, но вечерта е починал.

- реклама -