Шестима убити след часове престрелка в Ню Джърси

Шестима души, сред които полицай и двама заподозрени, бяха убити по време на продължила часове престрелка в предградие на Ню Джърси, съобщиха местните власти.

„Нашите офицери бяха под обстрел часове“, каза шефът на полицията в Джърси Майкъл Кели пред репортери.

Стрелбата започнала около обяд на гробище и завършила в магазин. Убити са един полицай, двамата заподозрени и трима цивилни, каза Кели. Други двама офицери са били ранени.

Сапьори са прегледали откраднато превозно средство, „което можело да съдържа взривно устройство“, добави той. До момента полицията не съобщава причина за стрелбата. Стрелците сменяли местата си непрекъснато в продължение на четири часа. Стотици полицаи от Ню Джърси и Ню Джърси са бяха мобилизирани.

Телевизия NBC съобщи, че са изстреляни стотици патрони.

Според съобщения в медиите, стрелбата е започнала, когато служител, разследващ убийство, се приближил до заподозрените на гробище. Той е идентифициран от медиите като детектив Джоузеф Сейлс. Полицаят е и първата жертва. След това заподозрените влезли в хранителен магазин, където стрелбата продължила. Там са намерени и другите петима убити.

Жителите на САЩ вече са свикнали със стрелбите, които стават навсякъде – от църкви до училища и кина. Огнестрелните оръжия са свързани с близо 40 000 смъртни случаи през 2017 г., според Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

- реклама -