Левски

Шестима ало измамници от Левски остават зад решетките

Шестима от задържаните 7 души при спецакцията в Левски срещу група за телефонни измами остават в ареста, реши Специализираният съд. Всички арестувани са с предишни присъди.

За тях е на лице основание, че ако бъдат освободени има опасност да извършат повторно престъпление.

Освободеният е под домашен арест тъй като съда сметна, че е бил много ниско в йерархията и от присъдата му е минало много време.

Досъдебното производство срещу ало измамниците е стартирало още през месец май тази година. Групата е оперирала на територията на цялата страна, но действията ѝ са концентрирани предимно в столицата.

При обиските са открити множество мобилни телефони и SIM карти, включително румънски, както и голяма парична сума и различни ценности. Членовете са групата са проявили особена изобретателност, защото много от картите са били скрити в дистанционно за телевизор, а при едно от претърсванията полицаите са открили в дупка, прокопана в зимника, множество златни монети и накити.

Макар да нямат нито един ден трудов и осигурителен стаж ало измамниците са демонстрирали добър стандарт на живот. Разследващите иззеха от тях и осем луксозни автомобила.

Прокуратурата изчисли, че всеки от членовете е разполагал и с джобни пари на ден колкото една минимална пенсия

- реклама -