Шест ритуала на успелите хора, които можем да използваме

Шест ритуала на успелите хора, които можем да използваме. Как да работим и живеем като най-добрите мениджъри?

Топ мениджърите постигат невероятни успехи в компаниите си. Това те отдават както на своето образование и бизнес нюх, така и на личните си контакти.

Успехът е резултат и от няколко доказани ритуала, които им помагат да функционират по най-добрия възможен начин. Добрата новина е, че тези ритуали могат да бъдат приложено от всеки лидер, който иска да се зареди с енергия за един успешен ден, пише сп. Forbes.

Подготвяйте се от предния ден

Изключително успешният ден изисква добро планиране. Ето защо е добре да се подготвите от предната вечер, за да може да имате продуктивен ден.

Започнете с изключването на всички електронни устройва няколко часа преди сън. По този начин мозъкът ви ще се подготви за наистина качествен сън.

Добра алтернатива на сърфирането през телефона или гледането на телевизия, е четенето на хубава книга.

Ставайте рано

Много от най-успешните ръководители стават изключително рано (често между 4 и 6 часа сутринта). Това наистина помага за успеха им, тъй като по това време има по-малко неща, които да ни разсейват.

Добре е обаче и да се вслушвате и в тялото си, защото не всеки човек може да работи добре толкова рано сутрин. Всъщност, скорошно проучване установи, че по-малко от 25% от хората са продуктивни преди 9 часа.

Ако и вие сте от тази група хора, би било добре да си лягате по-рано вечер. Ако и това не помогне, тогава можете да нагласите режима си спрямо най-продуктивните ви часове. Все пак крайната ни цел е да сме продуктивни и ефективни, а не да се борим за титлата „най-ранно пиле“.

Рутинни действия

Много от най-успешните мениджъри са изградили точно определена рутина на действия си. Това подобрява концентрацията и продуктивността, тъй като не се разсейваме с вземането на маловажни решения.

Основателят на Twitter Джак Дорси медитира по цял час и ходи пеша около 8 км до офиса си. Легендарният инвеститор Уорън Бъфет не пие кафе, но за сметка на това прибягва до ледено студена Coca Cola.

Ако рутинните ви действия са свързани със здравословни навици като закуска, упражнения, медитация, или повече време със семейството, това ще подобри и цялостното ви представяне през деня.

Мнозина запазват своя сутрешен навик дори и през уикенда или по време на почивката си, тъй като най-важното е да сме постоянни в действията си.

Не ползвайте електронни устройва

Електронните устройства имат доста ползи, като например подобряваме на организацията ни през деня, автоматизирането на прости задачки или подсещането за важно действие или среща. Те обаче могат да намалят продуктивността и ефективността ни през деня, особено ако се ползват още рано сутринта.

Според различни проучвания, около 80% от хората проверяват телефона си в първите 10 минути след събуждането си. Това може да увеличи нивата на стрес и тревожност, както и да промени настроението ни.

Един от начините да не прибягваме до телефона още в началото на деня, е да го държим далеч от нас.

Редовно преглеждайте целите и приоритетите си

Хората на високи позиции имат много отговорности. Затова е важно те да отделят време за най-важните си задачи. Това е и причината голяма част от мениджърите редовно да преглеждат своите лични и бизнес задачи. Това им помага да вземат решение върху какво да работят в следващите часове.

Добре е да направите график с най-важните си задачи още сутринта и да го следвате или организирате през деня.

Здравословни навици

Поддържането на здрав дух и тяло може много да ни помогне в постигането на добри резултати. В днешно време обаче е много лесно да „скочим“ в напрегнатия ден, без да мислим за себе си. Убедете се, че ще отделите време за здравословно хранене, пиене на повече вода и упражнения или медитация. Тези здравословни навици могат да подобрят енергията ни през деня, както и възможностите ни за концентрация.

Не забравяйте и за времето със семейството, тъй като това води до по-добро настроение и психично здраве.

Изграждането на здравословни и последователни ежедневни ритуали е един от ключовете за постигане на максимална производителност и ефективност в работата ни.

Разбира се, това изисква отдаденост и дисциплина. Добрата новина е, че след като видим ползите от тези рутинни действия, те ще се превърнат в задължителна част от деня ни.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено