Нинова БСП избори предсрочни

Шест имена за ляв кандидат – президент издигна БСП, сред тях и ген. Радев

Шест имена за кандидат-президент утвърди Националния съвет на БСП. Те ще бъдат предложени на АБВ и „Движение 21“ на Татяна Дончева, съобщи след заседанието на бюрото лидера на червените Корнелия Нинова. Очавкано сред тях е и подалият снощи рапорт за напускане командир на ВВС ген. Румен Радев.

Ето и останалите пет имена:

Илияна Йотова – евродепутат

Янаки Стоилов – депутат

Румен Гечев – депутат

Михаил Миков – депутат

Мая Манолова – омбудсман

Шестимата са получили най-много номинации от партийни организации. С тях е разговаряно и те са дали съгласието си да бъдат издигнати, уточни Нинова. Още днес тя ще ги изпрати както на коалиционните партньори от „Лява България“, така и на потенциалните такива от АБВ.

БСП ли стои зад оставката на ген. Радев?

4434925Лидерът на БСП заяви, че лично тя е предложила ген. Радев да бъде номиниран за държавен глава пред червените в район „Оборище“, където членува. „Аз нося отговорността“, заяви Нинова.

Борисов: Ген. Радев ме излъга, не постъпи мъжки

Тя обаче бе категорична, че левицата не стои зад оставката на командира на ВВС. От „Позитано“ 20 препоръчаха на всички, които имат такива съмнения още веднъж да прочетат мотивите, с които генерала е подал рапорт за напускане и да проследят позицията му за охраната на българското небе от чужди държави.

Нинова иска да е премиер

За разлика от Бойко Борисов, който наскоро заяви, че е твърде вероятно да се кандидатира за президент, Корнелия Нинова иска да е премиер. Въпреки, че е получила най – много номинации – 210, тя още веднъж препотвърди, че няма да участва лично в президентската надпревара.

„Дайте ми възможност да стана министър-председател. И затова не се кандидатирам за президент. Ще победя на парламентарни избори“, категорича е Нинова.

- реклама -