Шест чувала с наркотици изхвърли морето край Шабла

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла, съобщи на заседанието на Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов. Заловени са 170 кг кокаин. Шест пакета с кокаина са открити увити в непромокаема материя и в светлоотразителна жилетка малко под нивото на морската вода. Вероятно става въпрос за схема за предаване на пратките наркотици в открити води, допълни Маринов.

В петък румънската полиция проведе мащабна операция, след като на брега намериха голямо количество наркотици. От тогава около 300 полицаи и 14 кораба на бреговата охрана патрулират по брега. В операцията участват хеликоптери и гмуркачи.

Преди два дни на няколко плажа край Констанца изплуваха още около 150 килограма кокаин. Румънската полиция призова местните жители да не отварят пакетите. Наркотикът е с висока концентрация – над 90% и досегът с него може да е опасен.

Смята се, че през Румъния се транзитират наркотици от Латинска Америка за Европа.

 

Предполага се, че намерените пакети са част от голяма пратка от около тон кокаин, засечена на кораб преди около две седмици.

- реклама -