Фалън Шерък

Шерък шокира и Сульович на Световното по дартс

Фалън Шерък надигра световния номер 11 Менсур Сульович за втората си победа в шампионата на планетата по дартс в Лондон.

Младата състезателка влезе в историята миналата седмица. Тя е първата дама, която печели двубой в „Алекзандра Палас“. Тогава тя спечели срещу Тед Еветс. Сега добави и скалпа на поставения австриец от сръбски произход във втори кръг. В последния лег на решителния сет при аванс от 2-1 за Шерък, нервен Сульович пропусна дарт за изравняване на двойно 20. Фалън обаче запази самообладание и да триумфира след забележителен чекаут от 86.

Това бе поредното сензационно представяне за 25-годишната Шерък. По-рано в двубоя тя направи пробив в първия сет след чекаут от 131, като направи висока серия за излизане от 104 и във втория. Запитана относно това дали вярва, че може да стане световна шампионка, тя заяви следното за Sky Sports.

Шерък: Не знам как ще заспя

„Защо не? Спечелих два мача, ще подходя концентрирано и в предстоящия си двубой, но не мога да кажа, че „не мога да постигна нещо“. Ще се опитам. Доказах, че ние жените може да победим всеки. Надиграх двама от най-добрите играчи в света. Ако това не показва, че жените могат да играят дартс, то не знам какво може. Безмълвна съм. При всичко това, което се случи през последните няколко дни, се опитвам да остана концентрирана върху завършека си. Все още не осъзнавам какво постигнах“, сподели щастливата британка.

В следващия кръг Шерък ще играе с 22-ия в схемата Крис Доби. В останалите двубои от вечерната сесия победи записаха още Дарил Гърни, Глен Дърант и Димитри Ван ден Берг.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -