Шеги и закачки в социалните мрежи за ремонта на градинката около църквата „Св. Седмочисленици“ (СНИМКИ)

Ремонтът на градинката пред църквата „Свети Седемочисленици” в столицата предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Настилката пред църквата стана повод за редица колажи и подигравателни статуси. Те са за естетическия ѝ вид – според хората тя наподобява настилка за баня.

Едни предлагат да се опъне направо персийски килим. Други правят от настилката виртуална игра.

Появиха се и още смешни колажи, в знак на неодобрение към ремонта.

Това не е мрамор, това са бетонови павета, които имат съответната износоустойчивост и качества против хлъзгане при мокро време”, каза Евгени Крусев,  заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации”.

От Столична община обявиха, че тя е бетонна и няма нищо общо с мрамор. Авторът на проекта заяви, че такава настилка е поставена на един от знаковите площади в Мюнхен.

„Всеки може да каже всичко, аз лично не ползвам социалните мрежи, защото се омерзявам от хейтърството, което е 100-процентово. Аз не видях едно положително изказване, това не означава обаче, че тези, които се изказват, не го правят само заради спорта да мразят и да изразяват негативна реакция. Аз лично съм квалифициран в продължение на много години в тази материя и се чувствам много комфортно на този площад“ ,заяви арх. Иво Панталеев.

- реклама -