Стефан Янев, Антон Кутев, служби, ДАНС, ДАР, началници
Снимка: БГНЕС

Шефовете на службите са търсили разговор с Янев, той не ги приел

Дали началниците на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са спрели неплатените си отпуски?

Този въпрос не намери категоричен отговор от говорителя на служебното правителство Антон Кутев.

Той съобщи само, че двамата началници на специални служби са искали и да разговарят със служебния премиер, но не са били приети.

„Шефовете на спецслужбите бяха поканени на среща при премиера още миналата седмица и те не се отзоваха. Днес са дошли в Министерския съвет с идея за среща при премиера, но срещата не се състоя заради натоварената програма покрай заседанието“, заяви Кутев. „Цялата драматургия с шефовете на службите можеше да бъде по-добре изиграна от тяхна страна“, коментира Кутев, който не можа да отговори дали това, че са дошли в МС означава, че са прекратили отпуските си.

По-рано „24часа“ съобщи, че Георгиев и Атанасов са депозирали в кабинета на премиера Стефан Янев молби да прекратяване на неплатените отпуски. Георгиев и Атанасов бяха пуснали неплатени отпуски от 7 май до 6 септември.

Георгиев и Атанасов бяха извикани на разговори с Янев, обяви вътрешният министър Бойко Рашков във вторник. На този разговор трябвало Янев да вземе решение дали ще смени двамата началници на специални служби.

- реклама -