епископ

Шефката на парламента разговаря в Хелзинки с епископа на Финландия Негово Високопреосвещенство Лео

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация разговаряха с архиепископа на Хелзинки и цяла Финландия Негово Високопреосвещенство Лео.

Българските парламентаристи, които са на двудневно официално посещение във Финландия, бяха посрещнати в Успенската катедрала в Хелзинки

Председателят на Народното събрание отбеляза ролята на църквата и важното място, което изконните духовни ценности заемат в живота на съвременния човек. Цвета Караянчева изрази своята почит и уважение към дейността на архиепископ Лео и Финландската православна църква за съхраняване и популяризиране на християнските ценности и добродетели.

Негово Високопреосвещенство Лео благослови българските парламентаристи и ги помоли да предадат неговите поздрави на приятелския български народ. „Имам много добри приятели в България, познавах се с покойния българския патриарх Максим и се радвам да Ви посрещна тук“, обърна се той към депутатите.

Архиепископът на Хелзинки и цяла Финландия изрази надежда визитата на българската парламентарна делегация да способства за засилване на единството и сътрудничеството в Европа. „Лесно е да се изгражда Европа, когато се осланяме на общи ценности“, подчерта той и призова за по-голямо единство.

- реклама -