Кадър: Нова ТВ

Шефът на „Пирогов“: Хората се умориха от този Ковид и започнаха да ни търсят все по-късно

„Има нарастване на случаите с COVID, за съжаление, нарастват повече тежките случаи. Като че ли хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно. COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. Имаме готовност да разкрием още легла“. Това каза директорът на „Пирогов“ професор Иван Поромански в ефира на

„Събуди се“

.

„Към този момент все още има свободни легла. Имаме възможност да разкрием още 250 легла“, обясни той. По думите му персоналът в тази обстановка не достига, но от болницата правят всичко възможно да сформират екипи.

„При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор“, посочи проф. Поромански.

Той добави, че голяма част от персонала на болницата са или ваксинирани, или са преболедували коронавируса.

„В „Пирогов“ текат много проверки, основно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена, някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим. За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга“, обясни той.

- реклама -