сн. БГНЕС

Шефът на НСО: Не проверяваме телефоните на хора от близкия кръг на премиера

„Нямам идея докъде ще стигнат сблъсъците между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2. Проверката за изтеклите снимки на премиера все още тече. По никакъв начин не се съмнявам в това, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Има един определен кръг лица, които се чувстват близки на охраняваното лице. За тях допускът до жилището му или работното място е по-облекчен.“   Това заяви шефът на НСО ген. Красимир Станчев пред БТВ относно изтеклите кадри от спалнята на премиера Бойко Борисов..

Той уточни, че тези хора не са проверявани за съдържанието на мобилни устройства или фотоапарати. „Явно от този кръг някого е направил тези снимки. Мое мнение е, че кадрите не са направени с помощта на някого от личната охрана“, каза Станчев.

За закриване на службата няма как да се говори. Да, могат да я закрият, но тя ще бъде сложена в някое друго звено, обясни Станчев.

„Всяко вето почти се отхвърля винаги. Нашето отношение не беше потърсено по никакъв начин. Не беше потърсено мнението ни за това как ще бъдат структурирани тези служби. Не е здравословен този климат за хората.“, каза още Станчев.
- реклама -