Шефът на НС: Кръгове у нас използват войната за свои цели

Кръгове у нас използват близостта на войната за свои цели. Това мнение изрази пред БНТ председателят на НС Никола Минчев.

„Има кръгове у нас, които се опитват да използват момента, близостта на войната, за свои икономически и политически цели. Целта е да се създава нестабилна обстановка в страната“, каза той.

Истерия: Полиция пази пазаруващите

По думите му казусът с опашките тази сутрин заради промоционална цена на олиото е идентичен с цената на бензина в началото на месеца. Целта била да се създаде обстановка с напрежение. След това времето показва, че няма предпоставки за подобно нещо, каза Минчев. Според него „промоционалната цена“ е всъщност нормалната за пазара.

Според Минчев няма пряка опасност за България заради войната в Украйна и не е необходимо въвеждането на извънредно положение у нас. „Запасяването със зърно може да се случи съвсем спокойно. За да може страната да бъде предпазена от ценова и продоволствена криза“, каза той.

Петков се срещна с Ердоган

Никола Минчев каза още, че фокусът на срещата между Кирил Петков и Реджеп Ердоган е бил икономически и транспортен. Той самият обаче не бил говорил с премиера за отзиви след срещата относно желанието ни за енергийна диверсификацията.

Срещата между българския премиер и турския президент се проведе по време на Дипломатическия форум в Анталия. Петков пристигна в хотела, където е отседнал турският държавен глава. Разговорите между двамата продължиха около два часа при закрити врати.

 

- реклама -