Шефът на „Националната лотария“: Не знам за сделка между Божков и премиера Борисов

„Фирмата ни има актове за 235 млн. лв., които са в начална съдебна фаза. Винаги сме спазвали стриктно закона“, каза за „Здравей, България“ по Нова ТВ шефът на „Национална лотария“ Димитър Ганев. Той обясни, че започнали дейността си през есента на 2012 г. и тогава трябвало да убедят българите за новия си продукт.

Не знам за сделка между Васил Божков и премиера Бойко Борисов. Не познавам лично Борисов, финансовия министър или някой от шефовете в хазартната комисия. Отношенията на братя Найденови с Божков бяха много близки. Божков е предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него“, допълни Ганев.
сн. БГНЕС

„Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза. Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите. Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, каза Ганев.

„През годините, в които аз съм работил с Божков, най-близките му партньори винаги са били семейство Найденови. Моите срещи в „Нове Холдинг” са били абсолютно служебни и с предварителна уговорка. Няма как съдружници да не спорят, но Божков е бил предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него в бизнес отношенията”, обясни изпълнителният директор.

Ганев подчерта, че от няколко месеца насам не разговаря с обвиняемия бизнесмен.

„Подписвал съм всичко абсолютно спокойно. Още от февруари компаниите ни са подложени на щателна ревизия от НАП и проверките продължават”, каза още Ганев.

- реклама -