Йенс Столтенберг

Шефът на НАТО се среща с премиера и президента

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който от снощи е на посещение в България, днес ще проведе официални срещи с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Шефът на Алианса е у нас по покана на министър-председателя

Снощи двамата проведоха работна вечеря, на която обсъдиха сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната и стабилността на Западните Балкани и региона.

Темите ще бъдат във фокуса на разговорите между Борисов и Столтенберг на днешната им среща на четири очи в сградата на Министерския съвет. След това ще се проведе разширена среща между двете делегации, в която ще участват вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, Патрик Търнър – помощник генерален секретар по планирането и политиката на отбрана и Лоренц Майер-Минеман – първи заместник-директор на кабинета на генералния секретар.

Веднага след разговорите с Борисов, Йенс Столтенберг ще се прехвърли от другата страна на жълтите павета, където гостът ще имат среща на четири очи и с държавния глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев.

 

- реклама -