Павел Колев, Левски
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шефът на Левски: Не сме водили никакви преговори с тотото

„Убеден съм, че Левски ще намери спонсори. И то най-вече заради това, което направиха феновете в последните седмици“, заяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев пред БНТ. Той разкри, че до момента не е имал никакъв контакт с новото ръководство на Българския спортен тотализатор. Вчера плъзнаха слухове за евентуално спонсорство на клуба от страна на тотото.

„Най-логичното, което очаквам да се случи, е да успеем да привлечем нови рекламодатели. Ние и в момента водим разговори с потенциални рекламодатели. Не съм водил разговори с Българския спортен тотализатор, нямам никакъв контакт с новото ръководство. Ако има интерес от тях, очаквам да бъде осъществен някакъв контакт, ако изобщо това е вярно. Имаме разговори с други потенциални рекламодатели. Но нищо не е официално“, коментира Колев.

Колев: Нямам контакт с Васил Божков

Той заяви, че няма никакъв контакт с мажоритарния акционер Георги Попов и собственика Васил Божков. „Аз благодаря на „Ефбет“ за предложението, то беше добро, но не беше в моите правомощия. Неяснотите са много, за съжаление, повечето от тях засягат негативно Левски. Освен социален феномен, клубът все пак е и една частна фирма, която функционира по реда на Търговския закон и тези разпоредби много ясно определят какъв е начинът да се промени управлението и мениджмънта на тази частна фирма. В момента всичко е в патова ситуация заради отсъствието на мажоритарния акционер. Нямам никаква връзка с г-н Божков и г-н Попов. Водя разговори единствено с досегашния спонсор „Националната лотария“. Той изразява желание да продължи да ни помага, но за момента това няма как да се случи“, обясни Колев.

Спасението на Левски е в публиката

„Имаме премиер, който се интересува от спорта, така че спасението на Левски може да мине и оттам. Но истинското спасение в дългосрочен план минава през публиката. Най-голямата сила на клуба винаги е била във фенската маса. Публиката е изградила с голи ръце стадиона, който в момента е наш дом. Но не е реалистично да се очаква феновете да плащат всяка вноска към НАП„, завърши Колев.

- реклама -