Шефът на КАТ обяви какво са хванали масовите проверки

Шефът на КАТ обяви какво са хванали масовите проверки на пътя.

Пътни полицаи са видели кола да криволичи и са го спрели за проверка. Поведението му било неадекватно, но е отричал да е пил, каза още Тенев.

Интензивните проверки на пътя за пияни и

дрогирани шофьори започнаха след тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени. Обвиняем за нея е Георги Семерджиев.

Междувременно следствието закова Георги Семерджиев, който надрусан прегази с джипа си две момичета на столичния бул. „Черни връх“. В колата му е открит амфетамин, съобщи зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.

Той нито потвърди, нито отрече дали в

автомобила е имало други пътници, но вече е доказано, че след катастрофата полицайката Симона Радева и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.

„Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни останоения и не му е връчено нито едно, учудващо е, мче от 10-11 юни той се издирва, а ние го намерихме за половин час“, коментира Ясен Тодоров.

Ясен Тодоров заяви, че са иззети всички

видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.

Основното при това престъпление ще бъде доказване на авторството на деянието – кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той вече си е изградил някаква защитна версия – че е отвлечен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите действия на разследващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно предположение, че

Георги Семерджиев е извършител на престъплението

В дома му са открити както вещи, свързани с катастрофата, така и съвпадение на ДНК. Едно от откритите доказателства маратонка

„На видеозаписа се вижда как той бяга с маратонка на левия крак, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на катастрофата, а в дома му е открита другата“

- реклама -