Фокс нюз

Шефът на Фокс нюз напуска след секс скандал

Роджър Ейлс, шеф на популярния американски телевизионен канал „Фокс нюз“ напуска поста. Причината- скандал, свързан с обвиненията срещу него за сексуален тормоз.

Списание „Ню Йорк“ пише че, медийната корпорация на Рупърт Мърдок „Нюз Корпорейшън“, която е собственик на „Фокс нюз“, е предложила на Ейлс да подаде оставката си доброволно и да напусне от 1 август, или „да се подложи на унижението да бъде уволнен.“

Обвинението към шефа на Фокс нюз

В началото на юли бившата водеща на една от програмите на „Фокс Нюз“ Гречън Карлс публично обвини 76-годишния Ейлс в сексуален тормоз. Тя заведе и дело срещу него.

До съдебния сблъсък между бившата Мис Америка и един от най-могъщите медийни магнати се стигна след като договорът на Карлсън в телевизията е бил прекратен преди месец. Според нея причината е отказът й на неприлични предложения, отправени от Ейлс.

С подобни обвинения срещу Ейлс е готова да излезе и друга „звезда“ – Мегън Кели.

Компенсацията на Ейлс

Според съобщения в пресата, неприятната за Ейлс новина е загладена с обещание за многомилионен „златен парашут“. Такава компенсация се полага на шефовете на много големи компании при напускането им.

- реклама -