Шефът на ДФЗ: Доказал съм невинността си, арестуваха ме, защото опитах да намаля корупцията

Новоназначеният шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е оправдан по всички обвинения, съобщи говорителят на служебното правителство Антон Кутев. „През далечната 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система и да я сведа до нула – бях арестуван. Днес, след като се опитвам да намаля корупционните схеми в ДФЗ, ГЕРБ ме атакува и ми нанася репутационна щета. При всички положения, всички дела, които ги спечелих дотук, са ясно доказателство за моята невинност. Ще ми е по-интересно натам някои г-да от ГЕРБ как ще се защитават в съда, защото аз ще си търся правата“, заяви Борис Михайлов.

По-рано днес предходните управляващи от ГЕРБ казаха, че новоназначеният шеф на Държавен фонд „Земеделие“ е разследван за данъчни престъпления.

Да, срещу него са водени дела, през 2008 г, но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Това е първа сага, през 2013 г. Михайлов завежда дело срещу прокуратура, осъдил е прокуратурата за това, което му е причинено за десетки хиляди левове. Следващият документ е изпълнителен лист – 45 000 лева да се изплати от прокуратурата. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят, каза Антон Кутев.

Според Кутев, Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят какви са били съдебните саги на настоящия шеф на ДФЗ Борислав Михайлов.

Доколкото видях записа, Тома Биков с мълчаливото съдействие на Томислав Дончев са задали един куп въпроси, на които те очевидно имат отговор. Въпросите касаят шефа на Фонд „Земеделие“ и това дали срещу него са водени дела, дали е бил следствен и т.н. Те много добре знаят от това, което казват, каква е истината.

„Те просто се опитват, нямайки други инструменти, да накалят, когото могат. Пожелавам им следващия път да са по-старателни в опитите си. Това не е опит да бъдат полезни“, подчерта говорителят на служебното правителство.

Опитах се да намаля корупцията и благодарение на това бях атакуван. Сега се опитвам да премахна корупцията във Фонд „Земеделие“. Сега ще си търся правата пред съда, заяви самият Михайлов.

Източник: ДИР.бг

- реклама -