Александровска болница, ремонт, Жени Начева, отделения

Шефът на „Александровска болница“: Мотиви за колективната оставка не са посочени

Трансплантирани пациенти от цялата страна ще се съберат днес на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването.

Причината е преместването на диспансера за трансплантирани и неяснотата какво ще се случи с пациентите. До казуса се стигна, след като беше решено Клиниката по трансплантации да се превърне в Covid отделение. Това доведе и до оставката на екипа на клиниката.

„Не мога да конкретизирам причината за колективната оставка, тъй като тя не е упомената. Моето мнение е, че това е заради необходимостта от физическо преместване на клиниката по нефрология на друго място, далеч от блока, където са хоспитализирани пациенти с COVID-19 ”, обясни директорът на болницата проф. Борис Богов пред Нова ТВ. Той увери, че това е временна мярка и изрази надежда, че клиниката ще се „завърне” в сградата след няколко месеца.

Проф. Богов добави, че не разбира действията на колегите си. Той определи сигналите, че не се извършват изследвания, като фалшиви новини и потвърди, че тестовете никога не са спирали.

Трансплантирани пациенти изразиха безпокойството си, че не знаят къде ще се извършват прегледите, както и кои са лекарите, които ще ги преглеждат. Пациентите се заканиха да излязат на протест.

- реклама -