Шеф на столична болница е готов да я предостави за лечение на болни с COVID-19

Шефът на МБАЛ „Св. София” – Христо Мазнейков,  написа гневен пост във Facebook заради проблемите в здравната система. В него той коментира, че е ядосан, защото не може да понесе гледката на умиращи хора които не могат да бъдат приети и лекувани.

„Знаехме, че ще се стигне до взрив на болните, когато децата тръгнат на училище. Тона не зависи от нас. Бяхме предупредени. Постът ми беше предизвикан от това, което видях. Пред болницата имаше 10 линейки, колеги се молеха, пациенти плачеха. Това е непоносима гледка за един лекар. Трябва да се обединим. По тази причина предложих да  предоставим нашата болница на държавата и в нея да се лекуват само пациенти с коронавирус. Лечебното заведение има около 400 легла. Трябват обаче медицински работници. Тоест, трябва да се направят графици, да се командироват лекари”, поясни в ефира на „Здравей, България” Христо Мазнейков.

Той се е свързал със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева. „Не успях да се свържа с проф. Ангел Костадинов. Вероятно той е под огромно напрежение в момента. Г-жа Жени Начева ми благодари и каза, че ще видят какво може да направят”, поясни шефът на МБАЛ „Св. София”

И допълни, че координационният център прави каквото може, но това е огромна пандемия и е трудно да се справим.

- реклама -