Шави Ернандес

Шави Ернандес ще бъде новият треньор на Барселона

Шави Ернандес ще е новият треньор на Барселона. Това обяви настоящият му клуб Ал Сад. Тимът от Катар пусна официално съобщение, че е постигнато споразумение с испанския клуб.

Според информацията каталунците ще платят клаузата за освобождаване от договора му с Ал Сад. Освен това катарците посочват, че в бъдеще ще си партнират с Барселона. „Шави е важна част от историята на Ал Сад. Желаем му успех“, се казва още в съобщението.

Шави Ернандес ще наследи на поста уволнения наскоро Роналд Куман. Контрактът му ще е за три сезона. Като футболист той има рекордните 779 мача и 25 трофея с Барселона. Халфът игра за каталунците между 1998-а и 2015-а, след което отиде в Катар. Той беше първо футболист в Ал Сад, после стана треньор на клуба. През миналия сезон Ал Сад спечели титлата и вече 36 поредни срещи няма поражение.

„Който и да поеме Барселона, не трябва да бъде приеман като месия. Въпросът опира до изграждане на отбор и връщане на позитивността в клуба. Има добър отбор, който може да постигне успехи, но ще видим. Всички трябва да вървим в еднаква посока. Това е вълнуваща стъпка в моята кариера. Би било фантастично“, каза преди дни Шави по повод информациите за негово връщане на „Камп Ноу“.

- реклама -