Шави Ернандес

Шави: Беше твърде рано да поема Барса

Шави призна, че е било „твърде рано“ да застане начело на Барселона. И потвърди, че е получил оферта от бившия си клуб, но ще остане в катарския Ал Сад.

39-годишният световен шампион с Испания заяви, че спортният директор Ерик Абидал е отправил предложението към него. Но след отказа е назначил Кике Сетиен за заместник на уволнения Ернесто Валверде.

Получих предложение… но не го приех, защото е твърде рано за мен. Все още обаче остава моя мечта един ден да стана треньор на Барселона. Харесва ми какъв избор направиха със Сетиен. Очаквам той да постигне успехи“, сподели Шави.

Любопитно е, че в договора на Кике Сетиен има освобождаваща клауза през 2021. Тя позволява промяна на треньорското кормило след президентските избори в клуба. Очаква се Шави да бъде коз в битката на противник на сегашното ръководство.

39-годишният треньор излезе от академията на Барса и стана играчът с най-много мачове за първия тим. Той спечели четири пъти Шампионската лига и осем пъти титлата на Испания. Шави се присъедини към Ал Сад като играч през 2015, преди да бъде назначен за треньор миналия юли.

- реклама -