"Шарли ебдо"

„Шарли ебдо“ ядоса италианците- представя земетресението в страната като ястие

Френският сатиричен седмичник „Шарли ебдо” ядоса италианците. Изданието се занима с темата за земетресението в централна Италия и предизвика гневни реакции в социалните мрежи.

Темата за опустошителния земен трус е представена чрез „земетресение по италиански”, като се правят сравнения с традиционни италиански ястия.

На карикатурата има двама мъже с окървавени глави. Над червената глава на единия пише „макарони с доматен сос”, а над другия – „макарони огретен”.

Третото „блюдо” е гигантска лазаня, между чиито пластове са затиснати гърчещи се хора. Коментарът към сатиричната рисунка гласи:” В земетресението в Италия загинаха близо 300 души. Не е ясно дали преди трусовете земята и извикала „Алах акбар”.

Серджо Пироци – кмет на най-пострадалия в бедствието град Аматриче, е възмутен, че се предлага карикатура за загиналите.

Негодуванието си изразиха всички политически партии в Италия.

Най-малко 293 души загинаха в централната част на Италия след земетресението с магнитуд 6.2 по скалата на Рихтер. Малкото градче Аматриче в провинция Рието бе най-засегнато от труса.

- реклама -