Шанел Карл Лагерфелд лято

Шанел пренесе любимата вила на Коко под купола на парижкия музей Гран Пале – ГАЛЕРИЯ

Новата лятна колекция на Карл Лагерфелд за „Шанел“ наистина е нещо, което трябва да се види.

Музеят Гранд Пале в Париж е любимото място на френската модна къща за ревюта. До сега сме ставали свидетели как фоайето му се е превръщало в космически кораб, плаж, модно ателие, водопад и летищен терминал и то само за представянето на поредната нова колекция.

И както всяка година и тази „Шанел“ надминаха себе си. Защото „пренесоха“ от френската Ривиера любимата вила „Ла Палуза“ на Коко Габриел в Париж. Моделите се разхождаха край палми и кристален басейн, чиято вода бе огрявана от изкуствено слънце. Докато навън във френската столица валеше сняг…

Крайно нетипично самият дизайнер Лагерфелд отсъстваше от дефилето  тази сутрин

Но, колекцията му не остави никакви съмнения за абсолютното лидерство на модната къща.

В новата линия на френската марка класическият костюм „Шанел“ беше подобрен с деколте лодка и по-дълга пола и представен освен в типичния монохромен ансамбъл, но и в сладки нюанси на дъвка и мента.

Вечната отдаденост на модната къща на малката черна рокля също не бе подмината, а Лагерфелд използва слоеве от тюл, старателно детайлизирани с преливащи се камъни.

Флоралната бродерия, създадена от плексиглас и смола и след това ръчно рисувана и използвана за създаване на забележителни детайли върху ръкави и яки, потвърждава репутацията на „Шанел“ като новатор без аналог.

Както всяка година, перлата на ревюто бе Кая Гербер – муза на Лагерфелд и дъщеря на Синди Крауфорд

Що се отнася до вечерното облекло, Лагерфелд използва огромни талисмани и богати поли. Цветовата палитра също придава оптимистичен обрат с приглушени тонове на бонбони.

Аксесоарите – ключов инструмент за правене на пари, дори и при зашеметяващите цени на висшата мода – бяха изобилни.

Лятната колекция на „Шанел“ лансира нова мода обувки – нещо, което бранда не е правил от години

Всички модели дефилираха с интересни боти на висок ток – ултра заострени отпред и с открита пета. Флоралните брошки, в комбинация с екстравагантни прически придаватха доста пънк усещане на женствената колекция.

Карл Лагерфелд остави на директорката на студиото Виржини Виар, която е негова дясна ръка, да представи колекцията, вдъхновена от 18-и век, пред отбраната публика. Дефилето гледаха американската режисьорка София Копола, бившата манекенка и моделиер Инес дьо ла Фресанж и френската актриса Карол Буке.

 

- реклама -