УЕФА, Шампионска лига, Истанбул, САЩ

УЕФА иска финал на Шампионската лига на 29 август

УЕФА работи по план, според който финалът на Шампионската лига трябва да се проведе на 29 август. Това съобщи БиБиСи. Според плана финалът в Истанбул ще е три дни след финала на Лига Европа в Гданск.

В оптимистичния вариант ще се изиграят всички мачове от двата турнира, като това ще се случи през юли и август. Вторият сценарий е четвъртфиналите и полуфиналът да са в един мач, при това след края на отделните първенства.

В Шампионската лига са ясни четири от осемте четвъртфиналисти. В другите четири двойки трябва да се изиграят реваншите. В Лига Европа обаче е доста по-сложно. Там трябва да се изиграят реваншите на всички осминафинали. В две от двойките – Интер – Хетафе и Севиля – Рома трябва да се изиграят и първите срещи.

УЕФА ще разреши някои първенства да не се доиграят

Според информацията европейската футболна централа ще приеме и вариант местните първенства да останат недовършени. За тази цел обаче ще трябва да се иска одобрението на УЕФА.

Централата има среща с ръководните органи на всички страни членки на 23 април. На нея все пак ще бъде заявено, че главната цел е всички първенства да завършат до края на август.

- реклама -