Марица волейбол

Шампионките започнаха подготовка с нов капитан

Женският отбор по волейбол на Марица (Пловдив) се събра в зала „Лаута“ за началото на своята подготовка за новия сезон. В него, освен защита на шампионската титла на България, на „жълто-сините“ предстои и историческо първо участие в Шампионската лига на Европа.

Освен бременната Таня Събкова, сезона по същата причина ще пропусне и досегашната капитанка на Марица Ана Радичева. За нов лидер на тима от Пловдив беше определена най-опитната състезателка Радосвета Тенева.

Нови попълнения

В тренировката се включиха и новите попълнения на тима Габриела Цветанова и Кристина Чешляр. Селекцията на Марица обаче все още не е финализирана. Освен състезателките, които със сигурност ще играят за „жълто-сините“ през предстоящия сезон, с отбора тренират и такива, които евентуално ще подсилят състава на Раковски (Димитровград). В заниманието не участваха състезателките, ангажирани с различните национални гарнитури. Но пък към тренировката се присъединиха Марина Ковачева, за която тепърва ще се уточнява къде ще продължи кариерата си, както и волейболистката на ЦСКА (София) Симона Димитрова.

 

- реклама -