сн. БГНЕС

Шампиони играят в силния отбор на ГЕРБ-СДС

Няколко емблематични спортни личности играят за победа в силния отбор на ГЕРБ-СДС. В редиците на партията на Бойко Борисов се включиха известни бивши и настоящи спортисти, които имат реален шанс да станат народни представители в 45-ото народно събрание, пише „24 часа“.

Лидерът на този дрийм тим е Красен Кралев – министър на младежта и спорта в последните две правителства на Борисов. Той е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Русе и заема ключовата четвърта позиция във варненската листа на коалицията. Като бивш лекоатлет Кралев е човек, който постига целите си – този път спортният министър е амбициран да продължи мащабната инвестиционна програма с изграждането и реконструкцията на спортни съоръжения в цялата страна. Негова лична кауза е повишаването на средствата, които се отпускат за спортните клубове, за да се преодолее хроничното им недофинансиране. Сред приоритетите в областта на спорта са още

изграждането на физкултурни салони в училища,

които нямат условия за провеждане на часовете по физическо възпитание, реформа в спортните училища, повишаване на квалификацията на треньорите и регламентирането на техния статут, както и внедряването на научноприложната дейност в спорта за високи постижения.

Очаква се България да продължи да организира международни състезания от най-висок ранг, след като в страната вече има зали, които отговарят на изискванията на международно ниво. В последните години се изградиха множество тренировъчни съоръжения за лека атлетика, бокс, борба, вдигане на тежести и др., а заявката на Красен Кралев е в следващите четири години да започнат сериозните инвестиции в изграждане и реконструкция на плувни басейни. По неговите думи държавата е длъжник на този спорт.

Кои са спортните звезди, които играят с номер 28 в отбора на победителите. На избираемо място в Кюстендил е един от лидерите в националния ни отбор по борба класически стил Даниел Александров. Сребърният медалист от европейското първенство в Рим през миналата година е втори в 10-и многомандатен избирателен район. Александров казва, че бързо е взел решението да влезе в битката за парламента, защото партията на Бойко Борисов до момента е единствената, която е доказала, че може да управлява. Александров си поставя за цел да бъдат създадени още по-добри условия за спорт както в родния му град Дупница, така и в цялата страна. В листата в Кюстендил е и добре познатото лице от екрана на Българската национална телевизия Люба Пашова. Спортната журналистка и водеща на предаването “Извън играта” е на четвърта позиция и играе за победа. Тя е доказан професионалист в своята област и знае в детайли случващото се в спорта.

Шести във Варна е многократният републикански, балкански, европейски и световен шампион по кикбокс Владимир Вълев-Питбула. Той е един от най-титулуваните български бойци в аматьорските и професионалните серии К1, вече бе в парламента, а сега върви уверено към втори депутатски мандат.

И в Добрич ГЕРБ-СДС залага на шампион. Това е шесткратният републикански първенец в тласкането на гюле Галин Костадинов.

Цар футбол също има своите достойни представители в надпреварата за 45-ото народно събрание.

Веселин Минев е сред кандидатите за депутати в Пазарджик Веско носеше дълги години екипа на “Левски” и националния отбор на България. Със “сините” той стана два пъти шампион в “А” група, а веднъж вдигна и купата на България. Бившият играч на ЦСКА, “Ботев” (Пловдив), “Спартак” (Варна) и “Черноморец” (Бургас) Пламен Крумов ще играе за “сините” в парламента. Той е на четвърта позиция в листата в Сливен.

Двама шампиони в бойните спортове ще се състезават за ГЕРБ-СДС в Стара Загора и в Хасково. Анелия Асенова е на 17-о място в листата на ГЕРБ в града под липите. Тя е европейска шампионка по карате киокушин-кан. Световният шампион по самбо Борис Борисов пък е сред кандидатите в Хасково. Борисов е директор на столичното спортно училище “Генерал Владимир Стойчев”.

Деветото място в 24 МИР-София, е за Анатоли Илиев, познат като отличен организатор на редица спортни прояви в столицата и едно от най-дейните лица на фондация “София-европейска столица на спорта”. Илиев доказа мениджърските си способности най-вече с реализирането на проекта “Бягането като начин на живот”, който включва големите маратони в София, Варна и Стара Загора.

Всички тези доказани имена в спортната сфера са готови да продължат наложените политики от ГЕРБ в сектор “Спорт”. Звездният отбор на “сините” има желязната дисциплина на спортисти и волята за победа.

*източник „24 часа“


Купуването и продаването на гласове е престъпление.

- реклама -