Руди Асауер - филмът

Шалке влиза в Книгата на рекордите с филмова премиера

Шалке 04 ще опита да влезе в Книгата на рекордите на Гинес следващата седмица. Това ще се случи с премиерата на филма „Руди Асауер – Действие. Човек. Легенда„. Прожекцията ще е дебют на документалната лента, посветена на легендарния мениджър на клуба от Гелзенкирхен. Целта на организаторите е да подобрят световния рекорд за най-посетена премиера. Засега той се държи от „Феликс Манало“, който е гледан от 43 624 зрители в Сиудад де Виктория във Филипините на 4 октомври 2015-а.

Плакатът на филма за Асауер

Премиерата съвпада с рождения ден на Шалке 04

Филмът за Руди Асауер ще бъде представен на специална дата – 4 май. Точно тогава е и 114 рожден ден на клуба. „В момента сме на половината път до рекорда“, обясни Марк Леман – мениджърът на компанията, която организира събитието. Лентата ще бъде излъчена на четири огромни екрана, като общата им площ е 650 квадратни метра. Времетраено на филма е колкото на един футболен мач – 90 минути. В него има не само архивни кадри, но и интересни истории на негови близки и играчи от клуба.

Руди Асауер
Мениджърът преди четири години

Все още обаче не е ясно дали самият Асауер ще бъде на премиерата. 73-годишната легенда страда от напреднала форма на деменция.

- реклама -