Шалке 04
Вагнер и Решке (вторият и третият от ляво надясно) в по-щастливите времена в Шалке

Шалке 04 уволни техническия директор

Шалке 04 се раздели с третия човек в йерархията на клуба – техническият директор Михаел Решке. 63-годишният Решке и кралскосините се разделят по взаимно съгласие.

„Искаме да благодарим на Решке за работата, която свърши в тези сложни времена. За съжаление имахме различни идеи за спортното бъдеще на клуба. Желаем всичко най-добро на Михаел занапред. И в личния, и в професиналния му път“, обяви спортният директор Йохен Шнайдер.

Това е втори случай за две години, в който Решке е уволнен от клуб в криза. Предишният беше през февруари 2019-а, когато той беше освободен от Щутгарт. Тогава Щутгарт изпадна и се върна в елита след един сезон във Втора Бундеслига.

Само допреди шест месеца връзката между Решке, Шнайдер и президентът Тьонис беше на много високо ниво. Решке обаче подкрепяше уволнение Дейвид Вагнер до края, докато Шнайдер и Тьонис искаха да го уволнят по-рано. В крайна сметка Вагнер беше уволнен в началото на този сезон. Не че това помогна – кралскосините са на дъното в Бундеслигата. Шалке е последен и няма победа вече в 24 поредни мача. Последната е от януари – 2:0 над Борусия Мьонхенгладбах, като тогава тимът беше на 4 точки от върха. Рекордът на Бундеслигата се държи от Тазмания Берлин. Тазмания направи серия от 31 мача без победа през сезона 1965/66.

- реклама -