Александър Методиев Бат Сали

Прокуратурата повдигна две обвинения срещу Бат Сали

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем народния представител от  ДПС Александър Методиев – Бат Сали.

Две обвинения

Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и за възпрепятстване работата на полицаи.

На 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Методиев. В последствие депутатът сам се отказа от защитата си.

Случката

Около 16.10 ч. на 1 май Методиев пристигнал с кола в Костенец. На място, забранено за изпреварване, той извършил непозволена маневра – т. нар. ”тройно изпреварване”. Намиращ се в района полицай му сигнализирал да спре със стоп–палка. Вместо това обаче, Методиев помахал с ръка на полицая, увеличил скоростта си и подминал, припомнят от прокуратурата.

Минути по-късно на същото място полицаите спрели за проверка микробус. Един от мъжете, който се возел в него, нямал документи за самоличност. Той бил поканен да се качи в полицейския автомобил, за да му бъде съставен акт. Тогава друг от возещите се в микробуса се обадил по телефона на депутата и го уведомил какво става.

Скоро след това Методиев пристигнал на мястото. С груб тон започнал да иска обяснения от полицаите защо съставят акт на ”неговите хора”. После посъветвал нарушителя да не подписва акта, както се и случило. Методиев извадил картата си на народен представител, започнал да я размахва пред полицаите и да се държи цинично с тях.

Методиев поискал от служителите на МВР отчет за цялата им дейност по време на дежурството. След това заплашил полицаите, че ще ги уволни и ”след три дни ще се видят вече цивилни”.

Спрямо обвиняемия Александър Методиев е взета мярка за неотклонение ”Подписка”. Разследването по случая продължава.

- реклама -