Севиля: Лига Европа е нашият турнир

„Обичаме тази надпреварата. Това е нашият турнир“, заяви треньорът на Севиля Унай Емери след историческата трета поредна титла за отбора.

„Ливърпул имаше предимство през първото полувреме и логично те можеха да са крайни победители. Но същото важеше и за нас. Чувствахме се далеч по-уверени, след като вкарахме първия си гол. На полувремето опитахме да подредим мислите си, след което отборът тръгна в правилната посока”, заяви Емери.

Liverpool FC vs Sevilla FCСнощи на финала в Базел, Севиля разгроми Ливърпул с 3:1. Въпреки че изоставаха на полувремето, след почивката андалусийците направиха пълен обрат в резултата и се сдобиха с петия трофей от Лига Европа в историята си.

Liverpool FC vs Sevilla FCМениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри разочарованието си от поражението, но обеща отборът му да се завърне по-силен отпреди.

Liverpool FC vs Sevilla FC„По пътя към финала, на няколко пъти, моите футболисти играха просто изключително, демонстрирайки на какво са способни. Но за да показваш такова постоянство се нуждаеш от малко повече време. Играчите ми са още млади, това бе техният първи голям финал – за съжаление бе и вторият им загубен през сезона. Въпреки поражението, можем да се поучим от опита, който натрупахме. След това хората ще могат да кажат, че мачът в Базел се е превърнал в определящ момент за страхотното бъдеще на Ливърпул”, допълни Клоп.

Тази загуба е съкрушителна, работихме здраво, но това е футболът, коментира нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж. „Радвам се, че вкарах, но най-важното е да се спечели златния медал“, каза още Стъридж.

Междувременно много фенове на шампионите от Севиля предлагаха турнира Лига Европа да бъде прекръстен на Севиля Европа заради тоталната доминация на отбора в последните три години.

- реклама -