Северна Корея

Северна Корея вдигна в готовност бойните сили, напрежението с Малайзия расте

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е заповядал на стратегическите сили на страната да бъдат готови за военни действия във във всеки един момент.

В момента той ръководи ракетни учения. Диктаторът заповяда на стратегическите сили „Хвасон“ да поддържат високо равнище на бойна готовност, да заемат позиции и да нанесат удари срещу врага, веднага щом дойде заповед от „партийния център“. Това гласи съобщение на телеграфната агенция на комунистическата държава.

Забраниха на малайзийците да напускат страната

По-рано днес стана ясно, че има забрана жителите на Малайзия да напускат Северна Корея.

Това превръща гражданите на Малайзия в потенциални заложници на Пхенян в разрастващия се спор между двете страни след убийството на Ким Чен-нам на летището в Куала Лумпур, отбелязват световните агенции. Преди минути стана ясно, малайзийските власти са отцепили дипломатическото представителство на Северна Корея в столицата Куала Лумпур, за да установи броя на служителите вътре, съобщи Ройтерс.

„Опитваме се физически да идентифицираме целия персонал на посолството, който е тук“, обясни заместник-министър пред репортери, събрали се пред дипломатическата сграда, допълвайки, че служителите няма да получат разрешение да напуснат посолството докато не приключи проверката.

Династията, която управлява Северна Корея вече 70 години

MM00252136

„На всички малайзийски граждани в КНДР ще бъде забранено временно да напускат страната, докато инцидентът в Малайзия не бъде разрешен“, гласи съобщението на външното министерство.

Вчера Северна Корея изстреля 4 балистични ракети към Японско море. Впоследствие властите уточниха, че това е извършено в рамките на учения по поражения на американски военни обекти в Япония.

- реклама -