Северин вече е в Русе, днес ще бъде освидетелстван

Северин Красимиров, обвиняем за убийството на Виктория Маринова вече е в Русе, съобщиха от прокуратурата.

Днес в 12,45 часа Северин Красимиров бе транспортиран от гр. София до следствения арест  в гр. Русе., пишат от обвинението.

Окръжна прокуратура Русе ще предприеме действия по предявяване на постановлението за привличане като обвиняем на Северин Красимиров и провеждане на неговия разпит в присъствието на защитник.

Адвокатът е бил назначен още във вторник, а изборът му се е оказал труден, тъй като преди него шестима други адвокати са отказали да поемат случая.

Задържаният за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова е задържан за 72 часа. Очаква се в петък сутринта наблюдаващият прокурор ще внесе искане в Русенския окръжен съд за постоянния му арест.

Най-вероятно мярката ще се утре по обед или в ранния следобед. Ако тя бъде потвърдена, Северин ще бъде преместен в затвора в Белене до съдебния процес, съобщава Русе Медиа.  

В рамките на днешния ден, Окръжна прокуратура – Русе е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар.

На 17.10.2018 г., на летище София, в изпълнение на издадена от Окръжна прокуратура – Русе  Европейска заповед за арест,  германските власти предадоха на българските власти издирвания Северин Красимиров.

Същият бе обявен за издирване във връзка с повдигнато в негово отсъствие  обвинение за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен за начин и с особена жестокост на Виктория Маринова от гр. Русе.

 

- реклама -