Северна Корея балистична ракета ООН

Северна Корея изстреля нова балистична ракета (СНИМКИ)

Северна Корея изстреля нова балистична ракета. Това съобщиха южнокорейски медии, като се позоваха на военните в Южна Корея.

Според агенция „Йонхап” ракетата е излетяла на изток. За момента не е ясно докъде е достигнала и дали е прелетяла над Япония, посочва BBC.

Според Обединения генерален щаб в Сеул властите на Южна Корея и на САЩ в момента анализират траекторията на ракетата, която е поела курс в източна посока.

Ракетата е паднала в морето на 250 км от Япония, след като е надхвърлила 4 хиляди км височина, съобщиха японски военни. Разстоянието между старта и точката на падане е 960 км.

Според съобщение на южнокорейски военен щаб, цитиран от ТАСС, ракетата е достигнала максимална височина над повърхността на Земята 4,5 хиляди километра. Изстреляни са три ракети. Полетът е продължил около 50 минути. Вероятно предстои уточняване на данните за височината на полета.

Тази година Пхенян изстреля на два пъти ракети, които прелетяха над територията на Япония – 29 август и на 15 септември.

На 3 септември КНДР обяви, че е извършила шестия си ядрен опит, най-мощния досега.
Два авторитетни американски правителствени източника, цитирани от Ройтерс, казаха по-рано днес, че според експерти в САЩ се очаква Пхенян да извърши нов опит с ракета до дни.

- реклама -