Стоеви

Сестри Стоеви загубиха на старта на Олимпиадата

Габриела и Стефани Стоеви започнаха със загуба 0:2 гейма участието си в олимпийския турнир по бадминтон в Рио. Българките отстъпиха в първия си двубой от група Д на турнира на Йе На Чанг и Со Хи Лий.

Мачът започна лошо за българките, като съперничките им успяха да вземат инициативата още в първите моменти. Постепенно южнокорейките натрупаха преднина от цели шест точки. Нашите състезателки обаче съумяха да обърнат до 18:17 в тяхна полза. Именно в края на гейма дойде и истинската драма. Българките пропиляха два геймбола и позволиха на корейките да обърнат до 24:22, с което и да спечелят първия гейм.

Загубеният гейм пречупи българките

Вторият гейм започна точка за точка, но постепенно корейките отново успяха да натрупат преднина от четири точки при 11:7. Българките се опитаха да отговорят, печелейки две поредни точки, но това бе крайно недостатъчно за нещо повече.

Корейките взеха отново нещата в свои ръце и стигнаха до преднина от цели 8 точки при 18:10. До края на двубоя Чанг и Лий с лекота доведоха нещата до крайния резултат 21:15.

 

- реклама -