камион АМ "Струма" поледица катастрофа Цариградско шосе

Серия катастрофи заради заледени пътища, тежка поледица покри столицата

Серия катастрофи се случиха тази сутрин заради заледени пътища

Верижна катастрофа се случи на „Цариградско шосе“ в София сутринта.

Това се вижда на видео, публикувано в групата „Видяно в София“. От кадрите става ясно, че около 10 коли са пострадали.

Засега няма за пострадали.

Товарен автомобил с влекач „Мерцедес“ с пловдивска регистрация се обърна на обледенен участък от Автомагистрала „Струма“ край Благоевград.

Това предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

49-годишният водач от пловдивско е пострадал леко. Пътният инцидент стана в 7.45 часа тази сутрин на хлъзгав участък върху моста над р. Логодашка в платното за Дупница и София.

Товарният автомобил, превозващ термопанели поднася на моста, удря се в лявата мантинела, след това потегля надясно, къса металната ограда и се преобръща по 5-метровия насип на автомагистралата.

Сигнали за няколко верижни катастрофи на АМ „Тракия“ в района на Вакарел в посока София са подадени малко след 6 часа тази сутрин.

По първоначални данни са се ударили няколко автомобила. Пострадали са двама, които са откарани за преглед в болнично заведение.

Това съобщи МВР.

Движението е затруднено, извършва се само в една лента. Пътни полицаи регулират на място.

София осъмна с „гланцирано” покритие по улиците.

Поледицата е сковала всички улици и тротоари.

Пешеходното придвижване е трудно. Хората се движат по булевардите, където е обработено с пясък, но това създава предпоставки за катастрофи. Очаква се по-късно времето да омекне и ледът да се стопи.

В цяла Западна България и част от южните райони е обявен жълт код заради поледицата. Областите, за които е обявена опасността са 11.

Шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища.

Пътните настилки в района на София и Кюстендил са заледени вследствие на падналия леден дъжд и ниските отрицателни температури. В момента настилките се обработват за движение при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Всички машини са в пълна мобилизация за почистване и обработване на пътните настилки.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

 

- реклама -