Серия А, Верона, тренировки
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сезонът в Серия А трябва да завърши до 20 август

Италианската футболна федерация определи 20 август като крайна дата за завършването на сезоните в първите три нива на италианския футбол. Това включва Серия А, Серия Б и Серия Ц. Всички други аматьорски първенства са прекратени. Серия Ц е най-сложна. Там участват 60 клуба, разделени на три регионални дизивии. Освен това повечето клубове имат финансови проблеми.

Първоначалната крайната дата бе по-ранна – 30 юни. После срокът бе изместен до 2 август. Заради притесненията, че може да се наложи ново прекъсване, федерацията обаче се спря на 20 август. В същото време бе решено, че новият сезон в Серия А ще започне на 1 септември. Тоест, тази година може и да няма време за лятна ваканция и подготовка.

Федерацията добавя, че ако до 20 август не могат да се изиграят всички мачове от сезона, то може да се премине към плейофи. По-рано тази седмица футболните клубове от Серия А получиха позволение да подновят тренировки. Засега това се случва на малки групи. Надеждата е първенството да бъде рестартивано в средата или края на юни.

Настоящият сезон в Серия А бе спрян в средата на март. В елита остават още 12 пълни кръга и 4 отложени мача. Ювентус е на върха на класирането с точка пред Лацио.

- реклама -