Серина Уилямс

Китайката Ван изхвърли Серина Уилямс в Австралия

Серина Уилямс сензационно беше нокаутирана още в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Американката загуби от китайката Цян Ван.

Борещата се за рекордната 24-та корона от Големия шлем Серина загуби с 4-6, 7-6 (7-2), 5-7. Мачът продължи 2 часа и 41 минути.

38-годишната Уилямс беше фаворитът на букмейкърите, но допусна твърде много грешки. „Не мисля, че мога играят толкова зле. Това беше абсолютно непрофесионално“, заяви Серина Уилямс. В последния си мач Ван – на US Open – тя спечели само за 44 минути. Тогава китайката взе само един гейм и 15 точки. „Допуснах много грешки. Твърде много за професионален атлет. Утре се връщам, за да тренирам. Това не може и не бива да се повтори“, добави Серина Уилямс.

В четвърти кръг Цян Ван ще играе с Онс Жабер от Тунис. „Мисля, че моят екип винаги е вярвал в това, на какво съм способна. След предишната среща със Серина аз се трудих упорито на корта и извън неговите предели. Работих много добре и вярвах, че всичко е по силите ми. По време на втория сет бях малко объркана, но знаех, че трябва да се съсредоточа във всяко разиграване. Сега ще си почина“, заяви китайката.

- реклама -