Серина Уилямс

Серина Уилямс пак скандализира тениса: Игра с балетна пачка на корта

На тенис корта трудно може да бъде видян някой да забива сервис с балетна пачка и мрежест чорапогащник. Е за нея подобни табута не съществуват, защото тя разбива всички клишета в този строг спорт, където белите полички и тениски се смятат за единица стандарт.

Серина – модната икона на корта

Затова, че е една от най-добрите тенисистки на света спор не може да има. Неотдавна Серина се появи на „Ролан Гарос“ облечена в черно трико, което покриваше цялото й тяло, но бе доста прилепнало по него. Тогава тя обясни необичайния си избор на облекло за корта не само с нуждата й да бъде модерна. Уилямс смята, че като жена, която наскоро е родила не е нужно да вади на показ тялото си ако има притеснения от него. Затова вместо да избира дали са стои затворена в къщи или да се завърне към любимата си кариера, тя посегнала към стегнатия екип. Който като капак на всичко я предпазвал от травми и кръвни съсиреци.

Но, както знаем в Англия са традиционалисти и нейния аутфит никак не се понрави на ръководството на турнира „Уимбълдън“, които се стреснаха да не има се наложи да приветстват и те в необичайно облекло звездата на тениса. Стилът на Серина Уилямс накара директора на едно от най-големите тенис състезания да наложи специален дрескод на корта. Той обясни, че не намира костюма на тенисистката за „особено порядъчен“ и помоли за в бъдеще играчите да подбират внимателно своите спортни екипи.

Балетна поличка като протест срещу тесногръдието

За да докаже, че модата и тениса могат да вървят ръка за ръка само дни след забраната от „Уимбълдън“ Серина дефилира на „US Open“ с нов черен тоалет. Той е направен за тенисистката от Върджин Абло – новия главен дизайнер на френската марка Louis Vuitton.

В родината си тя се появи с така наречената балетна поличка туту от черен шифон и напук на хората от „Уимбълдън „, заяви, че играта така облечена й била много приятна и се чувствала „аеродинамично“. Официалните лица и на този турнир обаче не били във възторг от фешън изявите на Уилямс.

Каквото обаче и да говорят за нея в тенис средите, тя със сигурност има подкрепата на модния бранш. И затова ясно говори факта, че главния редактор на списание „Vogue“ Ана Уинтур рядко пропуска финал на Серина.

 

- реклама -