Серина

Серина ще се бори за титлата на „Уимбълдън“

Защитаващата титлата си от миналата година Серина Уилямс (САЩ) се класира за финала на „Уимбълдън“. В полуфиналната си среща в Лондон водачката в основната схема разгроми Елена Веснина (Рус) с 6:2, 6:0 за по-малко от час игра.

Американка завърши двуъбоя с 11 аса и не даде нито една възможност за пробив на съперничката си, като загуби само 3 точки от 31 разигравания при собствен сервис. Уилямс направи и 28 уинъра срещу едва 9 на Веснина.

„Щастлива съм. Бях изключително концентрирана, защото преди съм имала много тежки мачове срещу нея и знаех, че тя може да ми създаде проблеми. Не беше толкова лесно, колкото показва резултатът. Трябваше да се боря за всяка точка. Доволна съм, че отново съм на финал. През тази година нямам титла от Шлема, така че съм решена да спечеля поне една. Надявам се сестра ми да спечели другия полуфинал. Така със сигурност ще има гравирано името на Уилямс на трофея, а това би била страхотно“, заяви Серина след срещата. Тя вече има 6 трофея на „Уимбълдън“, като първият тя завощва през 2002 г. За седмата си титла в Лондон тя ще спори с победителката в мача между сестра й Винъс Уилямс и Анджелик Кербер (Гер).

- реклама -