Серина: Нямам извинения за слабото си представяне

Серина Уилямс бе видимо разочарована, след като отново не успя да спечели във финал на турнир от Големия шлем – този път тя бе надиграна от 19-годишната тийнеджърка от Канада Бианка Андрееску с 6-3, 7-5 във финала на Ю Ес Оупън.

„Обичам Бианка, мисля, че тя е страхотно момиче. Но това беше без никакво съмнение най-лошият ми мач на турнира. Трудно е, когато знаеш, че можеш повече. Бианка, очевидно, игра отлично. Нейните ретури ме затрудняваха и от това естествено пострада и сервисът ми. Вярвам, че можех да сторя повече и да бъда повече Серина днес“, заяви 23-кратната шампионка в турнирите от Шлема.

Уилямс, която остава на титла от рекордьорката за всички времена Маргарет Корт, загуби последните два финала на Уимбълдън и Ю Ес Оупън, след като се завърна от майчинство. „Изключително разочароващо е, трябва да призная. Не знам, наистина, какво да кажа. Просто трябва да продължа да се боря. Не гоня рекорда толкова неистово, колкото хората си мислят. Просто се опитвам да печеля титли от Големия шлем“.

Американката завърши с това, че с времето болката от загубения финал ще мине, но едва ли ще бъде скоро. „След 20 години със сигурност ще бъда „Е, това не беше толкова лошо“. Сега обаче ми е тежко да преглътна поражението и да си кажа „Справи се добре, защото не вярвам, че играх добре“.

- реклама -